Cum să înveți engleza mai repede?!


De câte ori te-ai prins cu ideea că vrei să înveți limba engleză, dar nu știi de unde să începi?

Orice început pare dificil și neclar.

În acest articol, vom încerca să explicăm cât mai clar și simplu posibil care sunt cele mai bune metode de a studia limba engleză, cu și fără profesor.

  • Acordă suficient timp pentru învățarea limbii engleze:

Este foarte important să îți rezervi timp pentru studierea limbii engleze. Cel mai bine este să faci asta de cel puțin 2-3 ori pe săptămână. Dacă ești în criză de timp, poți profita de micile pauze sau situații în care ai putea învăța ceva nou, cum ar fi în transport, înainte de somn sau chiar când aștepți pe cineva.

  • Învață regulile de pronunțare în limba engleză:

Pronunțarea corectă este esențială pentru o vorbire fluentă. Dacă ești începător și nu știi deloc limba engleză, acesta este primul tău pas spre succes.

  • Îmbogățește-ți vocabularul:

Vocabularul este baza studierii unei limbi străine. Există numeroase opțiuni prin care poți să îți îmbogățești vocabularul. Cea mai bună modalitate este lectura. O altă metodă este ascultarea muzicii în limba engleză. La fel și vizionarea filmelor în limba engleză în original, inițial cu subtitrări, ulterior fără ele reprezintă o metodă extraordinar de eficientă pentru îmbogățirea vocabularului.

  • Studiază gramatica limbii engleze:

Gramatica este esențială. Nu poți vorbi fără să cunoști gramatica. Recurge la rezolvarea diferitor exerciții gramaticale în formă de quiz cu variante de răspuns, conjugări, potrivire răspunsuri și completarea spațiilor libere.

  • Citește texte simple:

Trebuie să îți alegi texte cu un grad de dificultate ce coincide nivelului tău de cunoaștere a limbii. Iată câteva recomandări de texte și cărți pentru diverse niveluri:

Pentru nivelul începător: “British myths and Legends”, “Tales of Arabian Nights”

Pentru nivelul elementar: “Hercules”, “Gulliver’s Travels”

Pentru nivelul avansat: “Oscar Wilde Short Stories”

  • Încearcă să vorbești cât mai mult în limba engleză:

Exersează cu voce tare cuvintele învățate. Alcătuiește propoziții folosind timpurile gramaticale învățate. Construiește mici dialoguri și chiar cântă în limba engleză.

  • Înscrie-te la un curs de limbă engleză:

Cursurile de engleză te vor ajuta mult la perfecționarea limbii engleze. Te așteptăm cu drag să studiezi limba engleză la Lingvistica! Aici vei avea parte de tot suportul profesorilor noștri experimentați, material didactice gratuite și atmosferă prietenoasă de învățare.

Sursă imagine: pinterest.com

Uncategorized @ro