Filmele – o metodă de a învăța limba Engleză simplu și corect


Mulți dintre noi își pun deseori întrebarea ,,Este oare posibil să învăț limba engleză de sine stătător?’’, răspunsul nostru este ,,Da, cu siguranță, însă pentru a obține rezultate pe măsură, este necesar de a studia engleza în cadrul unei școli specializate de limbi străine, fiind ghidat de profesori calificați și competitivi. Există o mulțime de modalități prin care copiii, adolescenții și maturii pot asimila limba engleză într-un mod super distractiv.

În articolul ce urmează vom ilustra o modalitate de învățare a limbii engleze de sine stătător în așa mod încât posesorul oricărui nivel de limba engleză să învețe ceva nou în materie de vocabular, fonetică și gramatică, fără să se plictisească, dar în același timp să însușească un vocabular uzual care-i va servi ca ajutor în purtarea unei conversații atât cu un începător cât și cu un vorbitor nativ.

Filmele – metoda perfectă de a învăța limba engleză într-un mod relaxant și eficient. Bineînțeles toți iubim să vizionăm un film bun, dar puțini dintre noi cunoaștem faptul că vizionând un film în limba engleză ne putem îmbunătăți considerabil vocabularul, atât cu cuvinte noi cât și cu expresii native, deci în cele ce urmează venim cu atuurile învățării limbii engleze prin intermediul vizionării unui film în limba engleză.

În cadrul orelor de limba engleză la Lingvistica, organizăm lunar Cinema Day, unde privim filme în engleză și avem dezbateri interesante în baza filmului vizionat. La noi găsiți filme captivante, învățare interactivă și voie bună!

Sursă imagine: Pinterest

 1. Vei învăța Engleza nativă. În unele cazuri, engleza întâlnită în manualele școlare este una standardizată și adaptată persoanelor ce nu dețin statut de vorbitor fluent al acestei limbi, prin urmare daca vrei să fii original și să nu folosești de fiecare dată aceleași fraze sau cuvinte din cărți, fură cât de des posibil noi cuvinte și expresii pe care le-ai auzit privind serialul preferat. Engleza din filme este mult mai naturală și mai spontană decât cea pe care o vei auzi în cadrul orei de limba engleză, astfel îți vei îmbogăți vocabularul.

 

 1. Vei avea un model de pronunțare corectă a cuvintelor și expresiilor din limba engleză. În cadrul orelor de limbi străine ar fi ideal de a studia engleza cu profesori nativi, prin urmare, filmele ne ajută perfect, oferind un model de pronunțare corectă. Deci, dacă vrei să-i impresionezi pe cei din jur cu o pronunțare asemenea actorilor de la Hollywood, privește filme în engleză ori de câte ori ai ocazia.

 

 1. Vei învăța cuvinte ce se folosesc în contexte diferite. Fiecare limbă posedă unele expresii frazeologice pe care cei ce învață această limbă nu le înțeleg decât în context, deci dacă vrei să te îmbogățești cu o mulțime de astfel de expresii frazeologice în această limbă cunoscând întrebuințarea corectă a acestora în context, nu-ți rămâne decât să dai play filmului preferat și să faci notițe.

Este bine de reținut că asemeni oricărei alte metode de învățare a limbii engleze, învățarea cu ajutorul filmelor necesită o oarecare responsabilitate și lucru adăugător. Prin urmare, nu este îndeajuns doar să privești filmul și să auzi aceste cuvinte și expresii, trebuie de astfel să :

 • alegi un film cu o tematică ce te reprezintă și cu un nivel de vocabular pe care-l posezi, fiindcă astfel ceea ce vei învăța se va asimila mai ușor și plăcut;
 • folosești subtitrare în limba engleză, deoarece majoritatea au o memorie vizuală foarte dezvoltată, astfel atunci când subtitrarea este prezentă persoana memorează pronunțarea, contextul și nu în ultimul rând forma de scriere a acestui cuvânt, care de asemenea nu trebuie să fie neglijată;
 • iei un carnețel unde îți vei nota frazele ce te-au impresionat și care crezi că vor fi utile pentru viitoarele tale conversații;
 • repeți constant cuvintele și frazele pe care ți le-ai notat în carnețel în situații autentice pentru a transfera vocabularul pasiv în cel activ;

În cele ce urmează, venim cu o listă de filme și seriale care te vor ajuta să înveți limba engleză.

 1. Friends
 2. Harry Potter
 3. Forrest Gump
 4. Beauty and the beast
 5. Bridget Jone’s diary
 6. Shrek
 7. Jurassic park
 8. The king’s speech
 9. The Green mile
 10. Alf

Uncategorized @ro