De ce este atât de important să înveți limba engleză?


Există numeroase motive pentru a învăța limba engleză, devenită o limbă a legăturilor dintre oameni la nivel mondial.

Limba engleză este cel mai frecvent utilizată în rândul vorbitorilor de limbi străine.

În întreaga lume, când oameni din culturi diferite se întâlnesc, limba engleză este folosită în mod obișnuit pentru a comunica.

Poți fi ferm convins că cunoașterea limbii engleze îți asigură capacitatea de a fi bilingv și de a ocupa un job mult mai bine plătit din întreaga lume. Datorită Internetului și dezvoltării economiei mondiale, tot mai multă lume folosește limba engleză ca mijloc de comunicare. Deci, în prezent limba engleză a devenit inevitabilă. Companiile recrutează persoane care cunosc o limbă străină, în asemenea cazuri, limba engleză are prioritate, deoarece aceasta este considerată o limbă internațională.

Precum China și alte state puternice, America este în continuare lider în inovarea tehnică și dezvoltarea economică. Engleza este folosită în Statele Unite ale Americii în fiecare dintre aceste domenii.

Engleza este vorbită în întreaga lume, datorită expasiunii Marii Britanii. Persoane din Australia, Noua Zeelandă, Canada, Africa, India și din multe alte națiuni insulare vorbesc limba engleză.

În plus, engleza este a doua limbă adoptată și frecvent utilizată în Germania, Norvegia, Suedia, Danemarca și Olanda. Vorbind și înțelegând limba engleză, ai o deschidere mai vastă către aceste culturi.

Putem afirma că limba engleză mai reprezintă limbajul științelor. Astfel, pentru a excela în orice știință, trebuie să cunoști limba engleză. Engleza este limba cel mai des folosită în industria filmelor, iar odată ce înveți această limbă, nu vei mai avea nevoie de subtitrări.

Un alt motiv forte de ce ar trebui să înveți engleza, este călătoriile. Limba engleză te poate ajuta să călătorești oriunde în lume. Limba engleză îți va ajuta să-ți faci noi prieteni sau conexiuni.

Și nu în ultimul rând ar trebui de specificat că limba engleză se învață extrem de ușor. Spre deosebire de alte limbi străine, limba engleză nu are cazuri și nu se acordă în gen. Sistemul de gramatică al limbii engleze este destul de simplu. De asemenea, un lucru extrem de important care ne ajută să învățăm această limbă mult mai rapid este și multitudinea de resurse gratuite disponibile.

Astfel, limba engleză poate fi învățată în prezent din resurse precum: TV, web, muzică, podcast-uri, cărți, filme, etc.

În cazul în care ești interesat să te înscrii la cursuri de limbă engleză disponibile în Chișinău, accesează pagina web ,,Lingvistica’’ SRL.

Cu stimă,
Ludmila Dohoter, profesor

Studiere

2020carieră_în_traducerifacultate