Să celebrăm împreună Ziua Internațională a Femeii


Anual, de 8 martie celebrăm femeile dragi din viața noastră. Istoria Zilei Internaționale a Femeii începe la 8 martie 1857, drept urmare a unei greve a femeilor muncitoare în industria textilă din New York. Nemulțumite de condițiile grele de muncă și salariile mici, aceste femei curajoase au scandat lozinci împotriva discriminării și inegalității de gen.

 

Sărbătoarea de 8 martie a fost oficializată la nivel mondial de Organizația Națiunilor Unite abia în anul 1975, tot atunci fiind declarat Anul Internațional al Femeii. De-a lungul timpului, ziua de 8 martie s-a transformat treptat de la o sărbătoare politico-socială, la o zi în care celebrăm femeia în toate rolurile sale: mamă, fiică, soție, parteneră, soră, colegă sau femeie de afaceri.

 

În ultima perioadă, feminizarea a luat amploare în diverse domenii și contexte, astfel feminizarea limbii române a fost și continuă să fie necesară pentru a exprima realitățile corespunzătoare. Prin urmare, există chiar și diverse ghiduri și glosare privind limbajul non-sexist și egalitatea de gen, care ne încurajează să utilizăm formele de feminin pentru profesii, ocupații și funcții în care se regăsesc și femeile.

 

Vă propunem o serie de funcții feminizate, utilizate în vorbire și scriere, datorită încadrării directe a femeilor pe piața muncii și ocuparea tot mai frecventă de către acestea a funcțiilor de conducere. Utilizarea lor rămâne la discreția dumneavoastră.

 

Adjunct – adjunctă / -e

Deputat – deputată /-e

Director – directoră /-e

Ministru – ministră /-e

Notar – notară /-e

Ofițer – ofițeră /-e

Președinte – președintă /-e

Psiholog – psihologă /-e

Reporter – reporteră /-e

Șef – șefă /-e

 

În această zi specială de primăvară, compania ,,Lingvistica’’ SRL dorește să onoreze frumusețea, puterea și răbdarea tuturor doamnelor, domnișoarelor, mamelor, fiicelor, în special femeilor dragi sufletului, datorită cărora viața noastră prinde culoare și sens. Vă urăm să fiți și să vă simțiți cu adevărat împlinite, iubite, ocrotite și apreciate la justa valoare. Să purtați mereu primăvara în suflet!

 

 

Cu deosebită considerație,

Echipa Lingvistica SRL

 

 

#Lingvistica_SRL   #8martie   #traduceri    #blog   #traducători   #cursuri_engleză #interpreți    #birou_de_traduceri    #2021

Uncategorized @ro